Букмейкър рейтинги – защо да предпочетете онлайн залозите

Докато преди години букмейкърските къщи предоставяха услугите си само във физически пунктове, днес вече има множество онлайн букмейкъри. Благодарение на тях, хазартните фенове могат да поставят залози лесно и бързо в интернет – Букмейкър рейтинги

Главните им предимства определено са комфортът и удобството, които осигуряват на играчите. Вече всеки може да прави спортни залози докато стои вкъщи на дивана. Възможно е да се залага и в движение, тъй като игралните сайтове имат и мобилни версии и апликации. 

Една огромна част от любителите на залозите предпочитат онлайн букмейкърите пред ходенето до пунктовете. И в България важи същата тенденция. 

Ние от Kazinaonline.com подбрахме най-добрите сайтове и изготвихме подробни букмейкър рейтинги, за да ви улесним в избора на оператор. 

Предимства и недостатъци на букмейкърските сайтове

Всички букмейкъри си имат и предимства, и недостатъци. Ще изброим някои от най-важните: 

Плюсове:

  • 💺 Удобство – няма нужда да ходите до физически обект, за да поставите залог
  • 💳 Разнообразие от платежни методи – може да използвате най-различни методи, за да заредите сметката си или да изтеглите печалбите си 
  • 🎁 Бонуси – предлагат се множество бонуси и промоции за нови и лоялни клиенти
  • 🖥️ Видеоизлъчване (live streaming) – повечето букмейкъри в България предлагат и опция за пряко предаване, която позволява на играчите да наблюдават развоя на срещите в реално време 
  • 💬 Отдел за обслужване на клиенти – възможности за свързване с оператор по всяко време на денонощието 
  • 💻 Залози на живо – може да се залага на срещи, които се провеждат в момента, дори и в сайтовете на всички нови букмейкъри 

Минуси: 

  • По-бавни разплащания – в някои сайтове плащанията стават по-бавно с определени методи, например с банков превод 
  • Липса на лиценз – възможно е да попаднете на букмейкъри, които нямат лиценз в България. Желателно е да ги избягвате, защото залагането при такива не се контролира от регулаторния орган и крие рискове. 
  • Лимитиране – някои български букмейкъри могат да лимитират играчите. Това означава, че сумата, която може да се заложи е ограничена. 

Онлайн букмейкъри – основни критерии за избор на сайт

В днешно време може да попаднете на много сайтове за залози с бонуси, но трябва да знаете кои са главните критерии, по които трябва да се водите когато си избирате онлайн платформа. Нека видим на какво е добре да обърнете внимание: 

Лиценз в България

Най-важно е да проверите дали избраният от вас нов букмейкър в България има издаден лиценз. Лицензите се издават от регулаторния орган по хазарта у нас – Националната агенция за приходите

Те удостоверяват, че организаторът на хазартните игри работи в съответствие с всички законови разпореждания. Освен това, при евентуални спорове и проблеми НАП винаги може да съдейства. 

Ако играете при нелицензирани световни букмейкъри, няма да има кой да ви помогне, да кажем ако отказват да ви изплатят някоя печалба. Затова винаги се уверявайте, че компаниите имат действащ лиценз.

Платежни методи

За да изготвим всеки наш букмейкър рейтинг, оценяваме и наличните разплащателни методи. Играчите трябва да проверяват предварително дали избраният сайт поддържа удобни за тях методи на плащане. 

Второто нещо, което трябва да се види е дали има някакви такси за депозиране или теглене на средствата. Какви са лимитите също не е маловажно. Потребителите трябва да са наясно какъв е минималният депозит, минималната сума за изтегляне, минималната сума за един залог. 

Когато играете онлайн при лицензирани букмейкъри в България, трябва да проверите и какво е времето за обработка на тегленията. С някои методи може да получите парите си до няколко минути на каса, докато с други трябва да изчакате определен брой работни дни. 

Бонуси и промоции

По отношение на бонусите конкуренцията е много голяма. Всеки букмейкър се стреми да предложи възможно най-атрактивни промоции, за да привлече повече нови клиенти. Бонуси за спортни залози онлайн се предлагат и на редовните клиенти. 

За новите клиенти най-често срещаната оферта е за начален бонус, който представлява процент от сумата на първия депозит. Определена е и максимална сума на бонуса. Важно е да се четат условията и да се провери дали изискванията за разиграване не са прекалено сложни за изпълнение. 

По-рядко се появяват букмейкъри бонус без депозит, но не е и невъзможно да попаднете на такъв. За лоялните клиенти операторите най-често предлагат оферти от типа бонус презареждане. Може да срещнете и такива с лоялна програма, за която се трупат точки и после се обменят за ваучери. 

Коефициенти

Коефициентите също са сред най-важните аспекти за проучване когато става въпрос за букмейкър рейтинги и избор на сайт. Те показват какви са шансовете за дадено събитие да се случи или не. 

Трябва да се проучи как вървят коефициентите и какъв марж прибира съответният букмейкър. Маржът представлява комисионната от пазара за залози, която отива при организатора. 

Днес вече доста нови букмейкъри в България предлагат коефициенти с 0% марж. Това са реални и високи ставки, формирани така, че букмейкърът да не получи комисионна. По този начин се дава шанс на играчите да спечелят повече без да увеличават залога си. 

Опции за залози

Най-добрите букмейкъри обикновено предлагат голям брой спортове и съответно разнообразни възможности за залози. Уверете се, че в сайта, който сте избрали има достатъчно пазари. 

Ясно е, че навсякъде са налични стандартните пазари Краен Резултат, Двоен Шанс, Двата отбора да отбележат и т.н. В надеждните сайтове присъстват и по-разширени опции като Азиатски Хендикап, Голмайстори, Картони, Първо Полувреме / Краен Резултат и др. 

Залози на живо

Пазари за залози на живо са налични в сайтовете на всички букмейкъри с лиценз в България. Те са по-динамични и осигуряват на играчите голяма доза адреналин. От друга страна операторите ги компенсират с доста високи коефициенти. 

Има и сайтове, в които се предлагат много малко срещи с опции за залози на живо. Ето защо трябва да обръщате внимание и на броя излъчвани срещи, не само на коефициентите. 

Допълнителни функции

Други букмейкъри бонуси, които може да срещнете, са под формата на специални функции. Ето кои са основните: 

Затвори Залог (Cash Out)

Една от най-популярните опции е функцията за затваряне на залог, позната като кеш аут. Тя позволява на играчите да прекратят залога си преди края на срещата. Той може да бъде затворен или на по-малка загуба, ако срещата не върви добре, или на печалба, ако отива към прогнозирания изход. 

Пряко Предаване

Най добрите букмейкъри предоставят и опцията пряко предаване, чрез която потребителите могат да гледат всяка среща на живо. С това видео излъчване в реално време може да се следи развитието на срещите по-лесно. 

Създай Залог

Повечето лицензирани букмейкъри предлагат и опцията „Създай Залог“. Чрез нея играчите могат да комбинират най-различни пазари от едно събитие и да създадат залог с общ коефициент. 

Букмейкъри в България – мобилни версии и приложения

Всички топ букмейкъри имат мобилни версии на сайтовете, за да осигурят още по-голямо удобство за клиентите си. Някои дори разполагат и с мобилни приложения за изтегляне, достъпни от устройства с Android, iOS, Windows. 

Този фактор също е водещ при подбора на сайтове, защото все повече потребители предпочитат да залагат от мобилните си устройства. Предлаганите мобилни версии имат адаптивен дизайн и могат да работят с почти всякакви резолюции на дисплеите. 

Сайтове за залози с бонуси – поддръжка и обслужване на клиенти

Днешните онлайн букмейкъри имат и отдели за обслужване на клиенти. Всеки може да се свърже с оператор в чат на живо, по имейл, телефон и да зададе въпроса си. 

Отдел за поддръжка има и във всички нови букмейкъри България. В някои платформи са налични и контактни форми за изпращане на директни съобщения. В повечето случаи чатът на живо работи 24 часа в денонощието, само кол центровете могат да са с фиксирано работно време. 

Букмейкъри онлайн – сигурност на платформите и защита на данните

За да дадем букмейкър рейтинг, задължително проверяваме и сигурността на съответната платформа. Необходимо е да се види дали сайтът разполага с валиден SSL сертификат. 

Водещите оператори предлагат криптирана връзка, за да защитят данните на потребителите. Събраните лични данни се използват само по предназначение, както е описано в Политиките за поверителност. 

Букмейкър рейтинги – съвети и препоръки от Kazinaonline.com 

Хубаво е да събирате мнения за букмейкъри, но не се влияйте прекалено от това, което останалите играчи правят. Някои хора може да харесват даден сайт само защото в него има голямо разнообразие от спортове. 

Но ако да кажем вас ви интересуват коефициентите а там не са особено високи, спокойно можете да потърсите алтернативи. Вече има толкова лицензирани букмейкъри, че все някой ще отговори на очакванията и предпочитанията ви. 

Колкото и атрактивни да ви се виждат коефициентите и бонус офертите в сайтовете, винаги се старайте да залагате разумно. Не забравяйте, че няма сигурни мачове и трябва да залагате само толкова, колкото можете да си позволите да загубите. Kazinaonline.com насърчава добре обмислените залози и отговорната игра. 

Често задавани въпроси

Какво представляват онлайн букмейкърите? 

Ето кратко онлайн букмейкър значение – това е оператор на хазартни игри, който оперира в интернет и приема залози на различни спортове. 

Дават ли се бонуси в сайтовете за залози?

Да, повечето букмейкърски сайтове предлагат изгодни бонуси за нови и съществуващи клиенти. 

Как да избера сайт за спортни залози?

Трябва да обърнете внимание на редица критерии – лиценз, разплащателни методи, пазари, брой спортове, коефициенти, промоции, допълнителни опции и др. 

С какво ще ми помогне този сайт за букмейкъри?

Следете редовно Kazinaonline.com, защото тук качваме подробна информация и актуални новини за най-добрите букмейкъри в България.